Eevaliisan nuket

40.00 sis. toimituskulut

Osasto:

Nukketaiteilija Eevaliisa Holma-Kinnunen (1930-2014) teki elämänsä aikana noin 3500 erilaista nukkea: nukkeja teattereille ja televisioille, opetusnukkeja peruskouluille ja yliopistoille, nukkeja seurakunnille ja päiväkodeilla, näköisnukkeja syntymäpäiväsankareille ja eläkkeelle lähteville. Tunnetuimmat nuket ovat TV2:n Pikku-Kakkosen Karvakuonot Ransu, Eno-Elmeri ja Riku.

Eevaliisalla oli omassa nukketeatterissaan Suvi-Pinxin taidenäyttelyissä ja Onkiniemen Musta & Valkea Ratsu -nukketeatteritalossa vuosina 1973-2013 monta sataa nukkea, joita lapset ja aikuiset saivat kokeilla. Kaikenkaikkiaan Eevun nukkeihin tutustui puolisen miljoonaa ihmistä: päiväkotilaista, koululaisia, yhdistyksien jäseniä sekä yksityisiä ihmisiä. Tavaksi tuli esittää yläkerran kokeiluteatterissa omia esityksiä ennen ja jälkeen nukketalon omaa esitystä, joka kesti noin puoli tuntia alakerran isommalla näyttämöllä. Raimo J. Kinnunen esiintyi nukkejen kanssa 1973-2014. Raimon ja Eevaliisan poika Jukkapekka Kinnunen osallistui myös esityksiin ja teki niihin omia nukkejaan, mm. krokotiilin ja hirmuisen lohikäärmeen.

Tässä kirjassa Esitellään kolmisensataa Eevaliisan nukkea Ora Turusen ottamin valokuvin. Mukana on myös Marjatta Ahvenaisen ja Jukkapekka Kinnusen satuhahmoja.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Eevaliisan nuket”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *