Tuulikki

25.00 sis. toimituskulut

Osasto:

Une Haarnoja (Aune Perälä 1909-1993) on nykyisin suosioon tulleen Ahti Sonnisen säveltämän Jouluhymnin Rauhaa, vain rauhaa sanoittaja. Tässä laulussa hän on kiteyttänyt kristinuskon sanoman ytimekkäästi kahteen säkeistöön. Kirjoittaessaan viisikymmenluvulla Tuulikki-nuortenromaania hän kuvasi päähenkilön koskettavan elämän välityksellä myös yhteyttä Taivaan Isään ja kristinuskon keskeisiä asioita.

Hänen muita teoksiaan on runoteos Sumukehrät, jonka hän julkaisi yhdessä miehensä A.V.Haarnojan kanssa (Kustannusosakeyhtiö Kivi 1942) sekä Kuororunoja pienille (toimitus, Valistus 1949). Se levisi aikanaan lähes jokaiseen kansakouluun. Myöhemmin häneltä ilmestyi vielä runoteos Marraskoivu (Ev.lut.Herätysseura ry 1991), jonka kuvitus on Merja Une Turusen.

Tuulikki on kertomus vuoden ajalta, jolloin Aurilan perheeseen sivukylän koululle tulee perheen lasten Orjo-serkku Helsingistä. Esikoinen Tuulikki on tappeluuun taipuvainen tyttö ja piankos hän joutuu yhteydenottoon tämänkin kanssa. Hän haluaisi luopua raisusta tavastaan ja kasvaa kunnon tytöksi. Vaiheet siihen ovat raskaat. Kirjassa on jännitystä, ja suuria murheita, mutta niiden keskellä nuoriso kehittyy hyvään suuntaan.